Alla inlägg under juni 2011

Av islandstokan - 21 juni 2011 13:37

Nu har jag pyntat Eyjas mathink också, så det inte går att ta miste på vems hink det är. Blev riktigt bra tycker jag!


Rósa har också namnmärkta hinkar, fast i annan textstil och silver istället för guld. Finns att beställa sådana namnsett på Dekorum (ett sett om 4 likadana kostar 120 kr + frakt).

Av islandstokan - 20 juni 2011 22:23

Knappast har det ungått någon att de tänker göra en del lagändringar när det kommer till allemänsrätten i det här landet. Bland annat ska det bli förbjudet att rida på någon annans mark utan tillstånd från markägaren.


Jag vet inte hur det är där ni bor, men där jag har mina hästar kryllar det av griniga markägare, vissa av dem till och med avskyr hästar. Att få tillstånd att fortsätta använda deras vägar och stigar kommer man alltså få se sig i stjärnorna efter.


Vissa ryttare missbrukar helt klart allemansrätten, rider oförsiktigt och städar inte undan efter sin häst, men ärligt talat tycker jag det är förjävligt att det ska behöva gå ut över oss som är skötsamma.


Man kan ju inte låta bli att undra var sjutton man kommer kunna rida när lagändringen träder i kraft? Längs allmänna vägar, endast? Vad händer med de som inte har tillgång till ridhus eller paddock och endast kan träna ute i naturen? Ska de helt enkelt tvingas flytta när det inte längre går att rida ut?


Det kanske låter cyniskt, men det kommer helt klart bli mycket sämre för oss ryttare. Jag hoppas verkligen politikerna tar sina förnuft till fånga och slutar tafsa på allemansrätten.

Av islandstokan - 18 juni 2011 16:41

Idag bar det alltså iväg till Madkullens islandshästar för att hämta hem den blivande mamman.


Rósa var rar och kom fram till mig i hagen när vi kom dit, oj vad jag har saknat henne  Mattes lilla sötnos!

 

Lasningen gick ännu bättre än innan, tog nog inte mer än 10 minuter. Hon kommer nog bli väldigt lättlastad med lite mer träning, tror jag!

       

Väl hemma släppte jag henne med Idunn och Eyja, båda två verkade jätteglada att se henne och hon dem, så det var ju skönt! Betet börjar ta slut i den hagen nu så de kommer behöva flytta snart. FInns mest bara liljekonvaljer kvar nu...


   


 

Av islandstokan - 17 juni 2011 22:49

Det är ju inte bara sambon och hästarna i vår "familj", utan även katterna, så jag tänkte presentera dem också, lite kort.


Den första katten vi skaffade, sambon och jag, var Lou:

Lou [Loo] är en nio-årig brunmaskad birma med humör så det räcker och blir över. Till utseendet påminner hon lite om en utslagen maskros - väldigt fluffig!


Sedan skaffade vi Mymlan, som är mamma åt kattungarna:

Mymlan är också av rasen birma, men chokladmaskad, alltså lite ljusare än en brunmaskad. Lou och Mymlan tycker inte om varandra det minsta och ryker ihop med jämna mellanrum, men vi tror att det kan bli bättre när Mymlan kastreras sedan, så vi tänker vänta och se.


Sist, och tillika minst, skaffade vi Nell:

Nell heter egentligen Chanel, men kallas till vardags Nell, Nelli, Nell-Nell osv. Hon är en creme-cameo perser/chinchilla perser korsning och mattes lilla ögonsten! Sambon är inte alls förtjust i perserkatter, men till och med han föll för Nell. Det första folk säger när de kommer hem till oss brukar vara "åh, vilken söt katt!" när de ser henne.


Min dröm är att börja föda upp Ragdolls dock, och jag har börjat se mig om efter en hane och en hona att starta upp den lilla aveln med, så vi får väl se!

Av islandstokan - 17 juni 2011 19:52

I morgon åker vi och hämtar hem Rósa! Vad jag har saknat min lilla skäck 


Idag fick jag låna Fraendi, som är en rätt stor herre på över 140 cm. Jäkligt mysig är han och oj vilket steg han har i alla gångarter! Det går verkligen inte att sitta ner i traven 

   

Var på riktigt bra humör när jag kom tillbaka från den ridturen!


Eyja gjorde jag inget speciellt med idag, bara smörjde in henne och lät henne stå utan täcke i boxen en stund. Bröt ner några morötter i hennes kraftfoder men stackars skruttan fattade inte att de gick att äta. När hon hade ätit upp allt annat tog det en bra stund innan hon ens försökte äta morötterna, fastän hon ätit morotsbitar förut och tycker om dem så tror jag inte hon riktigt förstod att det var samma sak. Efter en stunds funderande gick det dock ner!


Nu ska jag krypa upp i TV-soffan och inte göra ett jäkla dugg resten av kvällen och det ska bli så skönt!   

Av islandstokan - 17 juni 2011 11:52

Rósa och jag tackar för gratulationerna! Jag håller verkligen tummarna för att allt ska gå bra och att hon ska gå med en frisk fölunge den här tiden nästa år!


I morgon ska vi hämta hem henne, och det ser jag mycket fram emot! Hon har inte ens varit borta en månad och det känns som en evighet. Och jag som funderat på att eventuellt skicka henne på tillridning i höst, känns inte troligt att jag ska kunna vara borta från henne så länge igen... Vi får se hur det blir med de planerna.


Jag var förresten och träffade en gallspecialist igår och nu är det bestämt att jag ska opereras den 6/7. Lite nervöst måste jag erkänna! Jag har dock opererats förut (blindtarmen), så jag är väl lite lugnare nu, det är nästan samma ingrepp, bara det att det är gallblåsan som ska väck den här gången. Önska mig lycka till!

Av islandstokan - 16 juni 2011 18:55

Rósa ultraljudades idag och är konstaterad dräktig!!!  

Av islandstokan - 15 juni 2011 20:03

Prins från Knutshyttan kan nu alltså titulera sig som världens högst bedömda islandshingst med hela 8,81 och med 9,5 för traven som kan beskådas på klipped nedan:


Verkligen inte illa!

Skapa flashcards