Direktlänk till inlägg 8 februari 2012

Fan ta SIF

Av islandstokan - 8 februari 2012 17:47

Jag är riktigt, riktigt irriterad på SIF just nu. Igår fick jag svar från dem att jodå, det går bra att skicka in passet som det är och slippa staffavgift bara jag gör det omgående, och det var ju i och för sig hyggligt av dem, MEN de kommer inte skriva med Gantis pappa i passet eftersom Ganti nu är äldre än 6 månader och då behöver de ha DNA från hans pappa. Det här betyder ju alltså att det var helt jävla onödigt av mig och alla andra engagerade att jaga reda på betäckningsrapporten för kommer inte hans pappa stå med i passet så behövdes ju ingen betäckningsrapport. Så. Jävla. Drygt.


Och det här kunde de på avelskansliet inte berättat för mig med en gång när jag mailade dem för en månad sedan och undrade hur jag skulle göra. Nejdå, det hade människan där rådfrågat avelsutskottet om igår, långt efter att jag lyckats få tag i den där förbannade betäckningsrapporten.


Jag blir så förbannad på all denna onödiga byråkrati. Vad fasen spelar det för roll om fölet är 6 eller 7 månader? På vilket sätt spelar den där månaden in på om man behöver DNA-matcha föräldrarna eller inte? Jag begriper det inte, antagligen för att det är helt obegripligt. Ett föl på 7 månader är ju liksom fortfarande ett föl, har man betäckningsrapporten borde det väl tamejfan räcka?


Och jag undrar; är det så här komplicerat och onödigt inom alla rasföreningar eller är det bara SIF som inte har sitt på det torra?


Nej, hobbyavla islandshästar är man ju inte direkt sugen på. Någonsin. Kanske borde jag gå över till shetlandsponnyer istället? Eller guldhamstrar?


Jag vet att jag har en hel hög med kommentarer att svara på, men jag är på alldeles för dåligt humör just nu så jag tar igen dem senare. Hoppas ni förlåter mig!

 
 
Tessan

Tessan

8 februari 2012 22:10

Men fyfan vad drygt :-( Vilka krångelapor!!! Riktigt fjantigt av dom! Men du vet vem pappan är iaf??

http://thereseflodin.blogg.se

 
Titti

Titti

9 februari 2012 09:54

Men gud så dumt! En månad hit eller dit spelar väl ingen roll?? Över året kan jag tycka är en annan femma isåfall. Förstår att du är arg!

http://livetpavischsn.blogg.se

 
Linda

Linda

10 februari 2012 11:20

Men gud vad irriterande!! Jag hade blivit tokig. Det finns så många regler som är totalt larviga. Jaha, så hur blir det nu? Det går inte att lösa alltså??

http://www.mittangsull.blogg.se

 
ullis

ullis

12 februari 2012 20:24

Hejsan!
Väldigt tråkigt att höra med SIF förstår absolut din ilska, undra hur dem tänker? dem gillar helt tydligt att krångla till saker, menar du har ju helt tydligt vart i kontakt med dem innan och allt och sen gör dem på detta viset, väldigt dumt av dem =/

http://austri.bloggplatsen.se

 
Anna

Anna

12 februari 2012 22:02

Men så jobbigt att få ut detta pass för dig:( Hoppas verkligen att det löser sig för dig framöver!! Förstår att du är less!!

Mvh Anna & Tabasco:)

http://www.anaby.bloggplatsen.se

 
Linda

Linda

14 februari 2012 21:54

Vart har du tagit vägen Jenny :(??

http://www.mittangsull.blogg.se

 
Frida

Frida

14 februari 2012 22:33

Var har du tagit vägen? :(

http://guffiframidfelli.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av islandstokan - 5 maj 2013 17:41

Om någon råkat missa det så har min blogg flyttat till annan plats, nu finner ni mig här: http://videungens.wordpress.com   Nu uppdaterar jag hyfsat regelbundet så se till att lägga till adressen i er Bloglovin (eller liknande) så missar ni inget...

Av islandstokan - 19 april 2013 20:30

Jag har bestämt mig för att flytta bloggandet till en reklamfri domän, så nu får ni se till att lägga till den här bloggen i er BlogLovin': http://videungens.wordpress.com/ ...

Av islandstokan - 19 april 2013 16:45


Idag var det dags för Rósa att få sommardojor på fötterna (äntligen!), men klantig som jag är hade jag tagit fel på tågtiderna och hann inte ut i tid till hovslagaren skulle komma, så J var snäll och tog in Rósa åt mig. Jag har tur som står i ett sta...

Av islandstokan - 18 april 2013 21:55


Idag har det blåst väldigt friskt. Jag hade planer på att rida men bestämde mig istället för att följa med och titta på när  J (som jag står inackorderad hos) skulle rida för dressyrtränare. Det var intressant att se något annat än islandsridning f...

Av islandstokan - 16 april 2013 20:54


Ovido - Quiz & Flashcards