Direktlänk till inlägg 6 oktober 2011

Vad är jobbigast?

Av islandstokan - 6 oktober 2011 21:14

Nu får ni berätta vad ni tycker är det jobbigaste med att ha häst. Liksom verkligen gnälla av er. Alla vet vi ju att hästhållning inte alltid är en dans på rosor och vissa aspekter tömmer en verkligen på lust och energi.


Själv tycker jag att det jobbigaste är kylan på vintern. Jag är en väldigt frusen person och kan aldrig rida längre stunder vid minusgrader utan att bli helt avdomnad i fingrar och tår och med näsan rinnande som en vattenkran. Hua!


 

Rósa i vintras. Hon trivs alldeles utmärkt med snö, till skillnad från matte.


Vilken tur att soliga höstdagar och svala sommarkvällar väger upp för det! Oftast är det ju ändå helt underbart att ha häst  

 
 
Mikaela

Mikaela

6 oktober 2011 21:53

Håller med! Vintern är jobbigast, det är kallt och man har massa bylsiga kläder men det är ändå alltid kallt någonstans.
Hästarna blir svettiga och täckena är svåra att få torra...

http://svippostina.blogg.se

 
Sofia

Sofia

6 oktober 2011 21:59

fina blogg och hästar gilla islandshästar jag med:)

http://sofialkarlsson.blogg.se

 
Elina

Elina

6 oktober 2011 22:04

Jobbigast är nog dessa förbannade vintermorgnar, när det är -20 grader ute, man är skittrött pga ingen sömn och så måste man bära ut tunga hinkar vatten i kylan. Dessutom brukar det vara snorhalt, så risken finns att man ramlar omkull med hinkarna innan man ens tagit sig nerför trappan.. Men när man väl kommer in i stallet, hör hästarna gnägga då vet man att det är värt det! :)

Sen kyla + onda leder som värker är väl ingen hit heller..

SV: Du kommer säkerligen vara mer än nöjd med din maskin! Ser fram emot att få se bild på resultatet efter klippningen!

Jag har inte råd att köpa gård, och jag vet inte ens vart jag vill bo någonstans i landet (om jag ens vill bo kvar här i Sverige..) men jag är så sugen på en egen gård nu.

Filmen är verkligen sevärd! Jag har inte läst boken, men funderar på att beställa den!

http://icelandic.bloggplatsen.se

 
Isabel

Isabel

6 oktober 2011 22:43

Det jobbigaste med att ha egen häst är kostnaderna, speciellt när de är sjuka och man behöver ta kontakt med veterinär.

http://isabeltrank.blogg.se

 
Isabel

Isabel

6 oktober 2011 22:43

Vad heter typsnittet du har i dina bloggrubriker?? :)

http://isabeltrank.blogg.se

 
RosesAreRed

RosesAreRed

7 oktober 2011 01:09

Lite off topic men är du osso isländare? =)

http://rosesarered.bloggplatsen.se

 
Frida

Frida

7 oktober 2011 07:56

Snö och kyla har jag inga problem med, har hittat världens bästa vantar och har massa ullstrumpor på mig så håller man sig varm. Och rumpvärmare förståss :)

Men det jobbigaste med just min häst är nog när täcket alltid går sönder dagarna man inte har tid att laga det och inget annat är helt heller.

http://guffiframidfelli.blogg.se

 
Sanna

Sanna

7 oktober 2011 12:06

Hmm.... Vad som är jobbigast?
De va en svår fråga faktiskt.

Jag tycker det jobbigaste är själva vägunderlaget vintertid, att paddocken är för hård och vägarna alldeles för hala.
Annars tycker jag det är mysigt med häst även på vintern, kylan har jag inget emot bara de inte blåser storm så man inte får nått gjort.

På med overollen, tjocka goa fodrade stövlar, mössa, vantar å sen är de bara att köra på, även om man själv inte känner sug som världens smidigaste ;)

De jobbigaste med hästar är att de måste skos alldeles för ofta, himla massa pengar ;)

// Sanna

http://Alfakrulls.blogg.se

 
ullis

ullis

7 oktober 2011 16:39

kan hålla med om att vintern är jobbig. Men jag gillar ändå bättre vintern än senhösten. Den här mellanperioden då man varken kan ha tunna eller tjocka kläder på sig. Det är för varmt att dra på sig termobyxorna men för kallt för att bara ridda i en vanlig ridjacka. sen gillar jag inte höstens alla paddor, jag är livrädd för paddor och tycker det är skit jobbigt i mörkret vet inte hur många ggr jag har vart nära att trampa på en padda i stallet. Måste bara gnälla om en sista grej. Mörkret! det är jobbigt att hitta en svart häst om kvällarna. kanske borde klistra fast reflexer på honom så jag ser honom lättare när jag lyser med ficklampan =). tack för att man fick klaga av sig! =)

http://austri.bloggplatsen.se

 
Mikaela

Mikaela

7 oktober 2011 18:48

Hej! Jag håller med dig, vinter kylan är nog de värsta, sen finns de ju lite annat också som kan vara lite jobbigt ibland. Men kylan ligger längst upp!

http://www.mikaelalarsson.bloggplatsen.se

 
Katta :)

Katta :)

7 oktober 2011 18:52

Jag tycker nog att fredagskvällar är tråkigast att åka till stallet... efter en hel arbetvecka vill jag bara krypa ner i soffan och mysa! ;) Men när man väl kommit iväg är man lika glad för sina pållar!

http://www.livethoskatta.blogg.se

 
Agnetha

Agnetha

8 oktober 2011 10:22

Det jobbigaste jag tyckte/tycker är att åka ifrån dem, eftersom vi hade dem hemma på gården. Dels vintertid är/var det jättesvårt att hitta någon som kunde passa. Kånka vatten och fodra minst 3ggr/dag. Sen också att åka ifrån djur som är så "dyra". Om något händer måste djurvakten ordna med transport, djursjukhus osv. Jag hade svårt att hitta någon som ville axla det ansvaret och någon som jag typ litade på så mycket ockås.

Släpa vatten är annars det jobbigaste på vintern. Frusna hinkar ..... :-p

http://kvarnlycka.blogg.se

 
Anna

Anna

8 oktober 2011 15:02

Jag tycker att det är jobbigast med mörkret!!! Nu rider jag övervägande på dagtid då jag är ledig en del pga nattjobb. Men snart är det rätt så mörkt redan under em:(

Mvh Anna & Tabasco:)

http://www.anaby.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

2 shettisar

6 november 2011 13:56

Jag tycker mockningen av hagen är det jobbigaste
Mina hästar bajsar otroligt mycket

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av islandstokan - 5 maj 2013 17:41

Om någon råkat missa det så har min blogg flyttat till annan plats, nu finner ni mig här: http://videungens.wordpress.com   Nu uppdaterar jag hyfsat regelbundet så se till att lägga till adressen i er Bloglovin (eller liknande) så missar ni inget...

Av islandstokan - 19 april 2013 20:30

Jag har bestämt mig för att flytta bloggandet till en reklamfri domän, så nu får ni se till att lägga till den här bloggen i er BlogLovin': http://videungens.wordpress.com/ ...

Av islandstokan - 19 april 2013 16:45


Idag var det dags för Rósa att få sommardojor på fötterna (äntligen!), men klantig som jag är hade jag tagit fel på tågtiderna och hann inte ut i tid till hovslagaren skulle komma, så J var snäll och tog in Rósa åt mig. Jag har tur som står i ett sta...

Av islandstokan - 18 april 2013 21:55


Idag har det blåst väldigt friskt. Jag hade planer på att rida men bestämde mig istället för att följa med och titta på när  J (som jag står inackorderad hos) skulle rida för dressyrtränare. Det var intressant att se något annat än islandsridning f...

Av islandstokan - 16 april 2013 20:54


Ovido - Quiz & Flashcards