Direktlänk till inlägg 6 april 2013

Kortvarig lycka

Av islandstokan - 6 april 2013 21:24

Egentligen hade jag tänkt göra ett inlägg om hur himla bra träningspasset gick med Rósa idag. Men sedan jag kommit hem och satt mig för att läsa min mail flög lyckan ut genom fönstret.


Perla har visat sig vara en väldigt svår nöt att knäcka. Så pass svår att tränaren inte vill fortsätta hennes inridning. Jag orkar inte gå in på detlajer, men tillsammans med säljaren har jag kommit fram till att det bästa är att låta henne somna in.


Och det harmar, otroligt mycket. Till och med när det är en häst jag aldrig träffat, för även om jag alltid varit medveten om riskerna så har jag ju inte kunnat låta bli att tänka och planera inför hennes ankomst. Hoppats och undrat. Nu blir det inget sådant, och jag är ledsen. Riktigt ledsen.


Sådant är livet, jag vet. Ibland, eller rätt ofta, blir det inte som man tänkt sig. Jag är ändå glad att säljaren var ärlig med mig och hjälpte mig fatta ett beslut som jag ändå tror är det bästa. Och kanske har jag lärt mig något viktigt.


Jag har inte alls kunnat ta till mig det här än, det kom verkligen som en obehaglig överraskning och just nu vill jag bara dra täcket över mig och sova bort alla bekymmer. Jag önskar att det fungerade så. 
ANNONS
 
Frida

Frida

6 april 2013 23:18

Vad tråkigt, förstår att du är ledsen även fast du inte träffat henne. Man hinner göra så mycket planer och fundera ändå. Du får glädjas åt att det iallafall gick bra med Rósa idag, din fina tjej.

http://guffiframidfelli.blogg.se

 
Alexandra

Alexandra

7 april 2013 08:57

Åh nej! :(
Fy så tråkigt. Förstår att det måste kännas som ett slag i magen. Klart man planerar inför ankomsten och är jättespänd. Skönt ändå att du fått veta sanningen.
Styrkekram!

http://barefootangel.blogg.se

 
sophia

sophia

7 april 2013 08:59

Men oj!!
Hur kan det har blivit så?
Det måste ha hänt något?
Vad är det för fel på henne?

Jag beklagar verkligen :(

http://isisleikna.bloggplatsen.se

 
Titti

Titti

7 april 2013 14:47

Nää men gud vad trist :(

http://livetpavischan.blogg.se

 
Julia

Julia

7 april 2013 17:29

Verkligen tråkigt o höra :(

http://ohjuliet.blogg.se

 
Natalie

Natalie

7 april 2013 19:41

Riktigt tråkigt! Men det låter som att ni fattar rätt beslut.
Kramar

http://Mossmoss.blogg.se

 
Nina

Nina" title="http://blogg.se]Nina[/url]" target="_blank">blogg.se]Nina[/url]

7 april 2013 21:53

Nej vad tråkigt! Jag förstår precis (tror jag) hur du känner.

Ändå kan jag inte låta bli att tänka att det var bra att alla inblandade på Island var så ärliga att de berättade sanningen redan nu, så du slapp få hem en häst som inte fungerade alls. Nu slapp du i alla fall att träffa henne och få en relation med henne, för att sedan vara tvungen att fatta det här beslutet. Fast i nuläget är ju inte det någon tröst....

Hur blir det rent praktiskt? Får du välja någon annan häst i stället? Eller blir du helt utan nu?

Kramar!

http://stallskogalund. blogg.se

 
Frida

Frida

7 april 2013 22:11

Svar: Ja, jag har aldrig sett någon klump förut men det är väl sånt som händer.

Han hostar nästan alltid till när man springer första gången, men nu har han hostat lite mer än vanligt. Inget annat märks på honom så det är nog lungt. Men det var rätt mycket snor, en klump på golvet blev det där han stod i kanske 5 minuter, men såg ingen snor i dag.

Ja, jag försöker alltid avsluta med något roligt eller som går bra så man är det :)

http://guffiframidfelli.blogg.se

 
ullis

ullis

10 april 2013 14:24

Tusen kramar!! Vekrligen tråkigt att höra om hästen på Island, tycker du ändå var modig som fattade beslutet kan inte ha vart lätt. Men det var säkerligen det bästa, som sagt många kramar!!! Full fokus på Rosa nu =)

http://austri.bloggplatsen.se

 
Elina

Elina

10 april 2013 22:09

Nä, fy vad trist! :( Men samtidigt ett klokt beslut.. Skickar massor av styrkekramar!

http://elinafs.blogg.se

 
Agnetha

Agnetha

11 april 2013 08:53

Oj .... :-( Vad oerhört sorgligt att höra, men vilket klokt och starkt beslut att faktiskt låta henne få somna. För även om ett sto kan ha en alternativ karriär kan man ju fråga sig om en sån häst har nåt i aveln att göra...
Förstår att du är ledsen och chockad- skickar en stor kram till dig!!!

http://agnethagothe.se

 
Karin

Karin

11 april 2013 11:44

Usch och fy vad tråkigt!
Skönt att säljaren var så ärlig, men så tråkigt att behöva ta det beslutet. Massa Kramar till dig!
SV: Ja visst är de underbara, de på bilden är våra två flasklamm. De kommer när man ropar och följer oss som små svansar. Vi har 15 lamm till, men de här två är ju de mysigaste eftersom de är så tama. =)
Ja underbart skönt med framsteg hos pärlan. Hoppas kunna föreviga det på ett par bilder snart. =)
Ta hand om dig!

http://lilldamberg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av islandstokan - 5 maj 2013 17:41

Om någon råkat missa det så har min blogg flyttat till annan plats, nu finner ni mig här: http://videungens.wordpress.com   Nu uppdaterar jag hyfsat regelbundet så se till att lägga till adressen i er Bloglovin (eller liknande) så missar ni inget...

Av islandstokan - 19 april 2013 20:30

Jag har bestämt mig för att flytta bloggandet till en reklamfri domän, så nu får ni se till att lägga till den här bloggen i er BlogLovin': http://videungens.wordpress.com/ ...

Av islandstokan - 19 april 2013 16:45


Idag var det dags för Rósa att få sommardojor på fötterna (äntligen!), men klantig som jag är hade jag tagit fel på tågtiderna och hann inte ut i tid till hovslagaren skulle komma, så J var snäll och tog in Rósa åt mig. Jag har tur som står i ett sta...

Av islandstokan - 18 april 2013 21:55


Idag har det blåst väldigt friskt. Jag hade planer på att rida men bestämde mig istället för att följa med och titta på när  J (som jag står inackorderad hos) skulle rida för dressyrtränare. Det var intressant att se något annat än islandsridning f...

Av islandstokan - 16 april 2013 20:54


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se