Direktlänk till inlägg 7 april 2013

Det tar sig

Av islandstokan - 7 april 2013 22:22

Jag känner mig fortfarande rätt dyster, kan inte riktigt greppa att min och Perlas resa tog slut innan den ens börjat, det känns förjävligt, rent ut sagt.


Just nu är jag extra glad att jag har Rósa, för hon är faktiskt helt underbar när hon lägger den sidan till. Idag fick hon vila eftersom hon var så duktig på träningen igår och var helt slut när vi var färdiga. Ändå verkade hon glad att se mig idag, kanske kände hon av att matte var lite ledsen, för hon var extra snäll och medgörlig när jag tog ut henne och borstade och grejade. Hon har äntligen börjat fälla "normalt".


Rósa råkade trampa mig igår när hon blev rädd för något och jag stod i vägen (enligt henne), så nu har jag ett stort blåmärke på vänsterfoten, trots att jag hade skor med stålhätta. Skon tog som tur är värsta smällen ändå, den har ett broddhål mitt på.


Här är filmen från träningen igår förresten (det är min tränare Malin som rider):

Tyvärr blev kvaliteten urkass när jag laddade upp filmen, får se om jag kan fixa det senare. Ha överseende!


Rósa har, som jag nämnt både en och två gånger, ett sju helvetes humör när något inte passar henne (det syns ju rätt tydligt i filmen också), så det är vad vi jobbar med nu. Det och tölten - som redan blivit bättre, fast jag bara ridit för Malin några få gånger. Hon är allt bra duktig och jag ser fram emot nästa träningstillfälle!


 

Tack för alla sympatiska kommentarer på förra inlägget förresten, ni är jättefina allihop och ni ska veta att jag uppskattar det. Jag orkar inte riktigt prata om allt kringliggande just nu, så jag tar det sen.

 
ANNONS
 
Frida

Frida

8 april 2013 10:48

Det syns att det är mycket humör i den hästen men fin är hon :) Härligt att det hänt mycket på bara några få lektioner, så är det för mig med min tränare också. Man har tur som hittat någon som det fungerar så bra med :)

http://guffiframidfelli.blogg.se

 
Nina

Nina" title="http://blogg.se]Nina[/url]" target="_blank">blogg.se]Nina[/url]

8 april 2013 13:35

Ja hon ser ut att ha lite åsikter den lilla gumman ;-) Det kan ju vara lite krävande, men å andra sidan så är det charmigt också tycker jag.

Sv:Ja furminator har jag hört talas om, men aldrig varken provat eller sett. Jag måste nog googla och kolla hur de ser ut. Vad konstigt att din "pälsdragare" inte funkade på dina hästar. Vi testade den ju på tre hästar i går, en isis som har jättetjock päls och två new forest varav den ena bara hade lite kvar att fälla av och den andra just har börjat att fälla och den funkade på alla tre. Jag ska testa den på fler pållar i dag, hoppas att den funkar på dem också.

http://stallskogalund. blogg.se

 
Julia

Julia

8 april 2013 19:45

Kul att se film på henne, hon är bra fin.

http://ohjuliet.blogg.se

 
Katta

Katta

8 april 2013 20:30

Hej! Skickar massa kramar till dig!

Vilken tuffing hon är din lilla tjej, hon vet verkligen vad hon vill och inte ;) Men fin är hon!

SV: Jag är verkligen glad att jag bestämt mig för fina Disa :)

http://livethoskatta.blogg.se

 
Natalie

Natalie

8 april 2013 21:55

Jag känner igen hennes humör! ;-) har ju en likadan hemma.
Men det ser bra ut tycker jag! Och vilken fin padock du har att rida i.
Roligt att det går bättre igen.

http://mossmoss.blogg.se

 
ullis

ullis

10 april 2013 14:18

Hejsan!!

ÅÅ så skoj att få se en liten film på Rosa, skoj att se henne "på riktigt" i rörelse eller vad man nu ska säga. Hon ser trevlig ut! Kul med lite vilja!!! Lycka till med träningen nu och vekrligen skoj att du hittat en tränare som passar =)

http://austri.bloggplatsen.se

 
Elina

Elina

10 april 2013 22:13

Kul att se film på henne! Hon är superfin! Syns att det är lite humör i damen - men det ska det vara! ;)

http://elinafs.blogg.se

 
Karin

Karin

11 april 2013 12:18

Kul att få se henne på film. Ser ut att vara en härlig liten dam! Stundtals ser det ut som hon tittar rakt in i kameran och säger:
-Men hallå, ser du vad människan gör, hon kräver ju en massa jobbiga saker av mig, vet inte om jag tycker att det här är okej. :P

http://lilldamberg.wordpress.com

 
Titti

Titti

11 april 2013 13:39

Åh vad fin hon är din Rosa!!! Hur har du gjort för att bli av med ljudet? Jag har filmer som jag inte vill lägga ut bara för ljudet... En massa snack runt om som inte behöver vara med ;)

http://livetpavischan.blogg.se

 
Natalie

Natalie

11 april 2013 15:05

Jag får skriva mina svar här då. ;-)

Hihi, ja visst kan man se det framför sig. Grimmer olydig... ;-)
Du får gärna komma hit och träffa mina katter! Bara att höra av dig. :-)

http://mossmoss.blogg.se

 
Ingen bild

Felicia

12 april 2013 22:02

Hon ser ju att ha bra gångarter. Vilken fin häst du har!

islandstokan

13 april 2013 18:38

Tack ska du ha! Hon är fin när hon vill ;)

 
Linda

Linda

17 april 2013 18:07

Tjooo men vad kul Jenny med film, jaaaa :) Haha oj vad hon är lik Fifa för ett år sedan, haha det där humöret alltså, skrämmnde lik haha, fast Fifa kastade sig i dikena och hoppade kors och tvärs åt sidorna av frustration, trodde många gånger att vi skulle gå omkull =/ Ibland gick det inte ens att fortsätta kräva nått i ridningen när hon hade riktigt jobbiga dagar, då blev hon instabil, men det där är över nu, nu är hon inte så längre :) Så heja heja man kan komma över det där, det brukar vara i början humöret svänger hejsansvejsan!

Är det Malin tro som hade Fifas syster Fina på träning?

http://www.mittangsull.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av islandstokan - 5 maj 2013 17:41

Om någon råkat missa det så har min blogg flyttat till annan plats, nu finner ni mig här: http://videungens.wordpress.com   Nu uppdaterar jag hyfsat regelbundet så se till att lägga till adressen i er Bloglovin (eller liknande) så missar ni inget...

Av islandstokan - 19 april 2013 20:30

Jag har bestämt mig för att flytta bloggandet till en reklamfri domän, så nu får ni se till att lägga till den här bloggen i er BlogLovin': http://videungens.wordpress.com/ ...

Av islandstokan - 19 april 2013 16:45


Idag var det dags för Rósa att få sommardojor på fötterna (äntligen!), men klantig som jag är hade jag tagit fel på tågtiderna och hann inte ut i tid till hovslagaren skulle komma, så J var snäll och tog in Rósa åt mig. Jag har tur som står i ett sta...

Av islandstokan - 18 april 2013 21:55


Idag har det blåst väldigt friskt. Jag hade planer på att rida men bestämde mig istället för att följa med och titta på när  J (som jag står inackorderad hos) skulle rida för dressyrtränare. Det var intressant att se något annat än islandsridning f...

Av islandstokan - 16 april 2013 20:54


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se