Direktlänk till inlägg 10 januari 2012

Nyfriserad

Av islandstokan - 10 januari 2012 18:49

Jag bestämde mig trots allt att klippa Rósa över ryggen eftersom hon har så jättetjock päls att jag var rädd att jag inte skulle kunna behandla regnskållorna annars. Det visade sig att hon hade en del även på halsen och ända ner till korset, så det var nog lika bra. Inte världens snyggaste klippning, men den fyller en funktion i alla fall, och jag lämnade lite kvar på magen så inte fölis ska frysa.


 

Jag är verkligen glad att ingen av mina är det minsta skeptiska till klippmaskinen, Rósa tycker till och med om att bli klippt (det kliar ju så skönt!).


Tvättade rent och sprayade med sårspray innan jag lade på täcket och släppte ut henne. Nu har hon ett fleecefodrat rengtäcke eftersom det är så pass milt, men blir det kallare får jag nog köpa ett 100 grams åt henne. Hoppas bara att täcket kan få förbli någorlunda helt...


 

 
 
Alexandra

Alexandra

10 januari 2012 19:43

Det var nog ett bra beslut att klippa henne trots allt, hoppas du får bukt på de här skållorna nu.

Sv: Vad roligt att jag kunde bidra med lite ny kunskap! Bambukläder är väldigt sköna :)

http://barefootangel.blogg.se

 
ullis

ullis

10 januari 2012 20:09

oj vilken klippning bra jobbat! Hoppa verkligen att klippningen ger resultat och att skållorna försvinner fort.


SV: Härligt, så ska det låta ny vecka och nya tag!

Håller verkligen med, jag är annrs ingen som slösar massa pengar på smink och annat men lägger mer än gärna ner pengar på att få en bra hy i ansiktet.

Vindotten i stallet är verkligen en enmanshäst och tycks slita sig till och från hagen och vara en envis gammal man =)Även i ridningen tycks han vara rätt renvis. =)

Tackför tipset om bettet, då kanske jag vågar mig på att köpa ett rakt bett nästa gång =) Alltid bra att få höra från andra vad som är snälla och skarpa bett.

http://austri.bloggplatsen.se

 
Mikaela

Mikaela

10 januari 2012 20:51

Hihi inte så snyggt. Men helt klart värt att inte chansa:)
Behöver oxå klippa men räcker med en lusrand hoppas jag då pälsätarna blivit värre nu:( Undrar om det funkar när dom väl kommit?

Rósa har en sån lädergrimma som jag har tittat på!

Sv; Ja det är en billig livförsäkring med väst. Jag kör på crossväst alltså en "skena" för ryggen. Det räddar ju inte revbenen men jag ryggen känns viktigast och man är fortfarande rörlig:)

http://svippostina.blogg.se

 
Elina

Elina

10 januari 2012 20:52

Vad söt hon blev! Bra att du klippte henne, och smart klippning!

SV: Ja, det var ett bra beslut. Hon är ju så pass pigg och busig så man kan inte tro att hon är 20+ nu.. Mina förra ston höll jag igång ganska länge och dem blev ändå 25 och 28 år gamla. Jag hoppas att Dolla blir ännu äldre, hon är fortfarande riktigt fräsch för sin ålder.

Det låter bra att du snart är uppe i sadeln igen!

http://icelandic.bloggplatsen.se

 
Anna

Anna

10 januari 2012 21:30

Ser riktigt bra ut!! Ibland får man vara lite klurig och tänka ut någonting bra som funkar:D

Svar:Han sköter sig riktigt bra:) Reagerar men slutar snabbt och lyssnar på matte:D Helt ok!!

Det känns jätteskönt att de hade möjlighet att hjälpa oss med hundarna:) Jag är ledig i 2 nätter och får sova. Ska "bara" vara i stallet imorgon och ta det lugnt. Har tyvärr möte på jobbet på torsdag mellan 13.00-15.00 Men jag ska rida och göra klart T innan så kan jag vila lite när jag kommer hem.

Vetekudden är GULD!!!

Förstår att det kändes jobbigt att klippa henne men jag tror att du har igen det och att det kommer att läka ihop och blir bättre snabbare nu!!!

Mvh Anna & Tabasco:)

http://www.anaby.bloggplatsen.se

 
Frida

Frida

10 januari 2012 21:47

Hoppas dom försvinner nu! Vet ju hur jobbigt det är med pälsätare, verkar ju vara lite samma sak.

Svar: Ja, verkligen, och att dom ser så nyfikna ut ändå på bilden när de står i boxen.

Mamma köpte en åt mig förra året, har aldrig haft tidigare och tyckt det varit väldigt jobbigt med väst. Men jag har en sån där dyr med små platter som formar sig efter kroppen och jag känner knappt att jag har den på mig. Glömde den en gång och då kände jag mig naken istället :p

Ja, hon låter ju inte alls så där i vanliga fall :)

Undra om hon är född utan ben eller varit med i en olycka...

Jag har aldrig varit med om att någon häst tappat brodd tidigare, och då har vi ändå haft betydligt mycket mer lera i gamla stallet. Och en av broddarna som satt kvar hade helt bytt form...Jag är väldigt fundersam över detta :s

http://guffiframidfelli.blogg.se

 
Natalie

Natalie

10 januari 2012 22:14

Hon blev ju jättesöt! Gulligt att spara lite värme till fölis. ;-)
Grimmer tycker också om att bli klippt!
Hur ser de där regnskållorna ut på nära håll nu när pälsen är borta? Lägg gärna upp en bild, kan vara bra att veta om det dyker upp på hemmaplan.

http://mossmoss.blogg.se

 
Titti

Titti

11 januari 2012 08:07

Är nog bra att klippa så man ser alla skållor. Testa potatismjöl.Det är ju oskadligt och inte kostar det nåt heller ;) Hoppas det går bra!

http://livetpavischan.blogg.se

 
Sanna

Sanna

11 januari 2012 09:04

Jag tycker också att det är skönt att ha hästar som inte har något emot klippmaskinen. De är snarare tvärtom och gillar den. Dimma kan stöka när hon står i gången (det är ju tråkigt ju!) men när hon blir klippt står hon stilla.

http://sannasant.blogg.se

 
Natalie

Natalie

11 januari 2012 09:17

SV: Ja det är lite tråkigt, men det växer ut ganska snabbt. Bara det finns där när vi ska på premieringen i sommar.
Det tar nog lite tid att få bort allt, framför allt på Grimmer. Turbin har inte lika mycket.

http://mossmoss.blogg.se

 
Jossan

Jossan

11 januari 2012 13:53

Hej! Såg att du rider i en sensation sadeln, kan inte du berätta mer om sadeln. Modell, positivt/negativa för-nackdelar med sadeln, jag är lite sugen på att köpa en sån sadeln till mitt islands sto som är 5 år och har lite svårt att få sadeln att passa. Tack =)

MVH Jossan

http://deladiways.blogg.se

 
Alexandra

Alexandra

11 januari 2012 17:04

Super fin blogg, älskar headern!! :D
Kul att jag hittade på en till islandsblogg också.. haha

http://Alexaka.blogg.se

 
Elina

Elina

11 januari 2012 18:54

SV: Tack!

Det lutar åt den nya klubben faktiskt, mycket närmare till deras ovalbana ;) och sen blir jag mer o mer sugen på att ställa upp i deras klubbmästerskap :-)

http://icelandic.bloggplatsen.se

 
Frida

Frida

11 januari 2012 20:37

Svar: Jag har inte sett några heller så jag hoppas han klarar sig.

Så tänkte jag också, men mamma tvingade mig :p Men den är riktigt bekväm. Finns tydligen en kopia av den jag har som är billigare men ska fungera på samma sätt.

Det hoppas jag med, jag förstår inte hur den helt plötsligt kan ändra form också :p Får köpa in ett stort lager så jag har.

http://guffiframidfelli.blogg.se

 
Alexandra

Alexandra

11 januari 2012 20:48

Sv; Haha ja egentligen men jag blev så fjollig när det var så sjukt lerigt ute och sen blev det för kallt istället men nu börjar det ta sig. :D

Jaha okej, ja det är nog möjligt. :D

http://Alexaka.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av islandstokan - 5 maj 2013 17:41

Om någon råkat missa det så har min blogg flyttat till annan plats, nu finner ni mig här: http://videungens.wordpress.com   Nu uppdaterar jag hyfsat regelbundet så se till att lägga till adressen i er Bloglovin (eller liknande) så missar ni inget...

Av islandstokan - 19 april 2013 20:30

Jag har bestämt mig för att flytta bloggandet till en reklamfri domän, så nu får ni se till att lägga till den här bloggen i er BlogLovin': http://videungens.wordpress.com/ ...

Av islandstokan - 19 april 2013 16:45


Idag var det dags för Rósa att få sommardojor på fötterna (äntligen!), men klantig som jag är hade jag tagit fel på tågtiderna och hann inte ut i tid till hovslagaren skulle komma, så J var snäll och tog in Rósa åt mig. Jag har tur som står i ett sta...

Av islandstokan - 18 april 2013 21:55


Idag har det blåst väldigt friskt. Jag hade planer på att rida men bestämde mig istället för att följa med och titta på när  J (som jag står inackorderad hos) skulle rida för dressyrtränare. Det var intressant att se något annat än islandsridning f...

Av islandstokan - 16 april 2013 20:54


Ovido - Quiz & Flashcards