Direktlänk till inlägg 11 januari 2012

Söt som socker

Av islandstokan - 11 januari 2012 20:28

Igår var det flera centimeter snö på marken - idag var allt borta igen. Rósa hade fortfarande täcket på sig när jag kom ut idag och det var helt! Fantastiskt, med tanke på hur gott det verkade smaka enligt fölen.

 

Vordis smakar på det rutiga påfundet.


Under täcket var hon helt torr och lagom varm, så det var helt klart ett vinnande koncept med fleecefodrat. Regnskållorna såg en aning bättre ut idag, de vätska inte i alla fall. Förhoppningsvis går det åt rätt håll! Så här ser det ut nu:

   

Observera att det lila är sårspray och inget annat (regnskållor ska mig veterligen inte färga av sig...). Hela ryggen ser ut så där, så ni förstår att en sadel inte är att tänka på att lägga på henne just nu.


Idag provade jag ge Rósa betfor igen, den lilla kräsmagade ponnyn - och det gick verkligen ner! Döm om min förvåning, hon som i vanliga fall bara smakar och spottar ut. I och för sig hade jag i lite gamla kanelbulleriskakor också (utöver linfröoljan), så det kanske var de som gjorde susen.


Rósa tycker om kakor i största allmänhet, i somras fick hon fatt i ett paket Ballerina under en fikapaus i skogen och oj så gott det var! Men tro inte att jag matar mina hästar med raffinerat socker i tid och otid, kanelriskakorna fick hon bara eftersom de blivit mjuka och fuktiga och jag tyckte det var onödigt att slänga dem.


Avslutningsvis tänkte jag visa en bild på något ungefärligt sackarosrelaterat, då den faktiskt är så fantastiskt sött att ni riskerar att hamna i diabeteskoma:

 

Den fanns inte igår när jag var ute i stallet så jag förmodar att den kom till världen i dag. Pytteliten!

 
 
Alexandra

Alexandra

11 januari 2012 21:09

Hon är ju för bedårande din skäckskrutta!
De där skållorna såg då inte så trevliga ut, hoppas de ger med sig snart! Skönt att täcket var helt, får hoppas på att det inte smakar för gott.

http://barefootangel.blogg.se

 
Linda

Linda

11 januari 2012 21:25

Oj oj herregud hur det såg ut, men gudars vad söt hon var i täcket, gosch! Skönt att bli av med pälsen när det ändå är så jädrans varmt ;)

Sv: Nja jag får inte klättra med henne, inte NU iaf, inte rida i djusnö heller vilket förvärrar allt för vi bor i en backe och allt går upp och ner, samt att det är så mycket snö överallt, inte lätt.

http://www.mittangsull.blogg.se

 
Jossan

Jossan

11 januari 2012 21:29

Hej hej!

Super tack för snabbt svar :) Har också kollat runt på flera bomlösa sadlar men har fastnat för denna sadeln! Hur är den att rida i, ligger den kvar eller glider runt/åker fram, när man rider? Går det att hoppa i den? Vet att vissa bomlösa inte håller för det.
Vill veta så mycket som möjligt innan jag köper sadeln :)

Tänkte på Rósa på regnskållorna köp Aloevera gelé och smörj på.
Hoppas att hon blir bättre snart!

Kram Josefin

http://www.deladiway.blogg.se

islandstokan

13 januari 2012 19:09

Hej!

Nu kommer jag inte in på din blogg av någon anledning, så jag hoppas du läser det här istället.

Sadeln har legat bra på alla hästar jag testat den på förutom de med enorm buk, men det har hittills haft med sadelgjordsläget att göra, tror jag. I de fallen har den puttats fram, annars har den legat riktigt stilla :) Hoppar gör jag dessvärre aldrig, mer än någon liten kvist i skogen så det törs jag inte svara på.

Tack för tipset! Aloe vera är bra till det mesta :) Regnskållorna börjat se bättre ut!

 
Linda

Linda

11 januari 2012 21:38

Sv: Ja hennes rygg verkar vara i svagaste lager, jisses hon kommer nog vara dyr under hela sitt liv skulle jag tro. Tänk vissa hästar behöver aldrig fara till någon veterinär och Fifa hon tar bara fram mer problem hon.
Jag vill att hon blir frisk men jag har nu förstått att det här kommer ta en längre tid än vad jag trott..

http://www.mittangsull.blogg.se

 
Linda

Linda

11 januari 2012 22:10

Sv: Uuuusch ja regnskållor lät ju inte alls mysigt, är det liksom kliande för hästen eller någon smärta? De kanske inte känner av det?

http://www.mittangsull.blogg.se

 
Frida

Frida

11 januari 2012 22:11

Oj vilken lite söt sak!

Stackars Rosa :( Hoppas det bara blir bättre nu. Guffi gillar digistivekex och ostmackor han :)

http://guffiframidfelli.blogg.se

 
Mikaela

Mikaela

11 januari 2012 22:15

Här börjar snön också försvinna:( Fick dock nys om att det fanns längdskidspår tryckta utanför stan. Kastade in skidorna och åkte dit. Det var IS i spåren och jälvar vad det gick;) Jag som inte stått på ett par längdskidor på nästan ett år:P

http://svippostina.blogg.se

 
Janina

Janina

11 januari 2012 22:30

Vad skönt att det verkar läka! Ser ganska läskigt ut.

Hahaha, förlåt! Du kanske råkar ut för de där rodeoturerna varje ridtur och är en fena på att sitta kvar. Vet att de där säkerhetsvästarna är hemskt obekväma, men nästa gång kanske du gör dig riktigt illa.
Fast det där vet du ju redan :)

http://jannefix.blogspot.com

 
Natalie

Natalie

12 januari 2012 05:53

Hihi, roligt med täcken!
Nej jag förstår verkligen att du inte kan lägga sadel på henne!
Åååh den var ju jättesöt liten kalvbebis! :-*

http://mossmoss.blogg.se

 
ullis

ullis

12 januari 2012 10:01

Oj det var verkligen söta bilder, dels på det lilla fölet som smakar på täcket och den lilla kalven som kommit, har ni många djur på stallet??förutom hästar =)

http://austri.bloggplatsen.se

 
Sophia

Sophia

12 januari 2012 11:32

Usch inget kul med regnskållor, är glad över att jag aldrig har haft en häst med det.
Det kanske var därför Rosa stack iväg under ridturen, det måste ju göra ont med sadel på :S
Hoppas hon läker fort!

http://snotra.bloggplatsen.se

 
Sophia

Sophia

12 januari 2012 11:40

Hittade en intressant artikel om regnskållor, har alltid trott att det är nån slags exem pga mycket vatten men jag har aldrig trott att det var på det viset och så smittsamt.
http://ridsport.ifokus.se/articles/4d717b13b9cb46222d08700f-regnskallor

http://snotra.bloggplatsen.se

 
Agnetha

Agnetha

14 januari 2012 16:32

Blä för regnskållor! Men vad söt Rósa är på första bilden.
och kalven ... <3 nu längtar jag allt till våren!!!
De här skyltarna du målat ... du skulle inte kunna måla en lite större med mer text? ;-)

http://kvarnlycka.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av islandstokan - 5 maj 2013 17:41

Om någon råkat missa det så har min blogg flyttat till annan plats, nu finner ni mig här: http://videungens.wordpress.com   Nu uppdaterar jag hyfsat regelbundet så se till att lägga till adressen i er Bloglovin (eller liknande) så missar ni inget...

Av islandstokan - 19 april 2013 20:30

Jag har bestämt mig för att flytta bloggandet till en reklamfri domän, så nu får ni se till att lägga till den här bloggen i er BlogLovin': http://videungens.wordpress.com/ ...

Av islandstokan - 19 april 2013 16:45


Idag var det dags för Rósa att få sommardojor på fötterna (äntligen!), men klantig som jag är hade jag tagit fel på tågtiderna och hann inte ut i tid till hovslagaren skulle komma, så J var snäll och tog in Rósa åt mig. Jag har tur som står i ett sta...

Av islandstokan - 18 april 2013 21:55


Idag har det blåst väldigt friskt. Jag hade planer på att rida men bestämde mig istället för att följa med och titta på när  J (som jag står inackorderad hos) skulle rida för dressyrtränare. Det var intressant att se något annat än islandsridning f...

Av islandstokan - 16 april 2013 20:54


Ovido - Quiz & Flashcards