Direktlänk till inlägg 16 juli 2011

Tränsstorlekar

Av islandstokan - 16 juli 2011 22:23

Är det bara jag som har problem med att islandsträns sällan passar? De är ju alltid för stora!


Rósa har inte alls ett särskilt litet huvud men ändå är nackremmen så gott som alltid på sista hålet och likaså nosgrimman.


De är ju liksom gjorda för islandshästar, men jag har aldrig stött på en islandshäst som haft det på någon av de yttersta hålen, då blir tränsen ju helt enorma! Hööks är nästan värst, för deras islandsträns verkar verkligen vara i full storlek och inte cob som så gott som alla islandshästar nog har i grimma och träns. Vad fasen beror det här på?  

 
 
Janina

Janina

16 juli 2011 23:02

Mina har på sista hålet på sina remontnosgrimmor från Top Reiter. Sen har iofs båda ärvt sin mammas enorma huvud...

http://jannefix.blogspot.com

 
Alexandra

Alexandra

16 juli 2011 23:36

Jag håller med dig! Islandshästar är ju inte speciellt stora, det vet väl alla så varför göra så stora träns? De verkar ju inte gå efter mått på islandshästar när de syr upp träns i alla fall.. Märkligt är det..
Deras rundsydda är det bra passform vet jag i alla fall. Annars har jag köpt cob på mitt acheen och ponny på mitt pullar..
Lättast är det ju om man köper i butik så man ser på ett ungefär om det passar ens häst.

http://barefootangel.blogg.se

 
Mikaela

Mikaela

17 juli 2011 01:01

Kika in på hestbolaget.se, de har bra grejer tycker jag... Eller part i målet då det var min mamma som drev det tidigare;)

http://svippostina.blogg.se

 
natalie

natalie

17 juli 2011 08:29

jag tycker det borde finnas två olika strl på islandsträns också, för det finns ju för det mesta liksom både små och stora islandshästar också som det finns vanliga hästar =)

http://n-rongvall.bloggplatsen.se

 
Frida

Frida

18 juli 2011 10:17

Guffi har ganska stort huvud, på gränsen till full på grimmor och han har nog inte heller på ett hål långt ut på nackstycket om jag tänker efter, så det är väldigt konstigt. Som Natalie säger borde det finnas två olika storlekar även till islandshästar.

Svar: Det är ju det, men det fungerar ju för honom. Vad använder du?

http://guffiframidfelli.blogg.se

 
Agnetha

Agnetha

19 juli 2011 07:57

Ja, det där kan man ju bli tokig på!
Strumpan är ju en stor och rejäl dam men hon har en extremt smal mule. Jag höll på att bli g a l e n innan jag upptäckte att det fanns nosgrimmor med olika längd på själva nos-rems-delen. Då blir det ju Topreiter och Astund och de som kostar mer men de passar ...
Problemet är väl att Islandshästar är så otroligt olika skapt. Det är ju egentligen alla hästar men just islandshästar är ju jättesvåra ... Hööks är hopplösa i storlekarna tycker jag.

http://sillviken.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av islandstokan - 5 maj 2013 17:41

Om någon råkat missa det så har min blogg flyttat till annan plats, nu finner ni mig här: http://videungens.wordpress.com   Nu uppdaterar jag hyfsat regelbundet så se till att lägga till adressen i er Bloglovin (eller liknande) så missar ni inget...

Av islandstokan - 19 april 2013 20:30

Jag har bestämt mig för att flytta bloggandet till en reklamfri domän, så nu får ni se till att lägga till den här bloggen i er BlogLovin': http://videungens.wordpress.com/ ...

Av islandstokan - 19 april 2013 16:45


Idag var det dags för Rósa att få sommardojor på fötterna (äntligen!), men klantig som jag är hade jag tagit fel på tågtiderna och hann inte ut i tid till hovslagaren skulle komma, så J var snäll och tog in Rósa åt mig. Jag har tur som står i ett sta...

Av islandstokan - 18 april 2013 21:55


Idag har det blåst väldigt friskt. Jag hade planer på att rida men bestämde mig istället för att följa med och titta på när  J (som jag står inackorderad hos) skulle rida för dressyrtränare. Det var intressant att se något annat än islandsridning f...

Av islandstokan - 16 april 2013 20:54


Ovido - Quiz & Flashcards